Vrouwen van nu

Alle ballen hooghouden

Vrouwen van nu, we willen veel, we moeten veel. En het liefst alles tegelijk.
  • De meest verantwoordelijke, lieve en gezellige mama zijn, je kind niet uit het ook verliezen, helpen met huiswerk, alles zien en willen oplossen, activiteiten bedenken en deze uitvoeren.
  • De mooiste vrouw voor je partner zijn. Aantrekkelijk blijven, je mooi maken, uitdagend blijven.
  • Een vrouw van de wereld zijn, je baan, jezelf verder ontwikkelen.
  • De gezelligste, liefste, leukste, vriendin zijn bij wie je altijd terecht kunt.
  • Helpen op school, kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang en de sportclub.
  • rekening houden met alles en iedereen, jezelf wegcijferen.

Dit alles in willekeurige volgorde en uiteraard voor een ieder anders in te vullen, maar in ieder geval hebben we 1 ding gemeen. We willen heel veel ballen in de lucht houden!  We zijn (en willen dat vaak ook) de logistiek coördinator van ons gezin. We verzorgen de planning en zorgen dat alle voorwaarden zo zijn ingericht dat ons gezin optimaal kan gedijen.

Maar denken we ook aan onszelf?  Ja uiteraard hoor ik je zeggen.

Maar wanneer dan? Vraag ik je. Dan wordt het al stiller, nou ik ga af en toe wel iets leuks doen met een vriendin. Top! Super! Maar als ik doorvraag hoor ik dat zelfs dat tot in de puntjes is geregisseerd.

Als je dat etentje met je vriendin gepland hebt. Is dat al weken van te voren afgesproken, al gekeken of niemand in het gezin iets bijzonders heeft die dag, werk van je partner, sporten of feestjes van je kind. Activiteiten op school.

Dan de avond ervoor zorgen dat het eten alvast klaar is, want stel je voor dat manlief ook nog moet koken na zijn drukke dag op het werk terwijl hij ook nog eens alleen thuis is met de kids. Nee dan kan jij beter om 22:00 uur ‘s avonds nog in de keuken staan toch?

Je hebt al duidelijk met je kinderen afgesproken dat ze papa zullen helpen en lief zullen luisteren, de tassen voor de volgende dag staan al klaar.  En je geeft je man nog even de laatste instructies hoe je jongste het liefst voorgelezen wordt!

Overdreven? Uiteraard!

Maar kijk eens kritisch naar jezelf. Hoe makkelijk wil jij het iedereen niet maken? Hoe goed wil jij niet alles voorbereiden en regelen?  Noem het perfectionisme, noem het verantwoordelijkheid, noem het lief zijn voor je gezin, maar wees eens eerlijk?

En dan nog een kritische vraag; waarom houd jij al die ballen hoog? Omdat niemand anders het doet? Heb je er al eens 1 laten vallen dan? En iemand anders de kans gegeven hem op te rapen? Meestal denk dat je echt zelf al die ballen hoog moet houden! Maar van wie? Meestal blijkt dat er maar 1 is die vind dat JIJ dat moet doen,nen dat ben je echt zelf!

Er zijn leuke oefeningen voor, die ik graag samen met jou wil doen. Om met humor naar jezelf en je eigen gedrag te kunnen kijken en om je inzicht te geven in datgene dat echt belangrijk voor jou is! Om het voor jezelf wat makkelijker en wat luchtiger te maken. Van moeten en doordenderen, naar mogen en genieten!

Kom eens samen met een aantal andere vrouwen op de thee (op de koffie mag uiteraard ook). Kijken wie de meeste ballen hoog kan houden. Van gedachten wisselen over hoe het ook kan, uitzoeken wat jij nu eigenlijk wil. Of zoals wij onze “theekransjes” definiëren;  “Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt of waar je ook naar toe wilt, bij een Theekransje kun je onder het genot van Thee (of ander drinken) en wat lekkers, in een fijn gezelschap genieten van echte aandacht, gezelligheid en de ruimte om jezelf te zijn.”

Mocht je al drie stappen verder zijn en echt een andere invulling aan je leven willen gaan geven, kunnen we uiteraard ook een persoonlijk traject afspreken waarbij ik je help je eigen pad te kiezen!